طريقة عمل الكنافة بالكريم شانتيه 

طريقة عمل الكنافة بالكريمة


 طريقة عمل الكنافة المصرية 

طريقة عمل الكنافة بالكاستر , طريقة عمل الكنافة بالمانجو , طريقة عمل الكنافة الملفوفة , طريقة عمل الكنافه بالقشطه , طريقة عمل الكنافة بالصور

طريقة عمل الكنافة بالكريمة
المقادير
كنافه - زبده
مقادير الكريمه :- لبن ( حليب ) - سكر - نشا - فانيليا
مقادير الشيره :- سكر - ماء
فذدق
* طريقه التحضير *
أول شئ نذوب الزبده ونضيفها على الكنافه ونخلطهم مع بعضهم ونرص نص كميه الكنافه بالصنيه
تانى شئ نعمل الكريمه , نحط اللبن على النار مع السكر ونقلب لحد ما يذوب السكر ونضيف للنشا معلقتين من اللبن ونقلبهم حتى يذوب النشا
بعد كدا نضيفه الى باقى اللبن اللى على النار ونضيف معاهم الفانيليا ونفضل نقلب فيهم حتى يتماسك اللبن وويبقى قوامه زى الكريمه
بعد كدا نضيف خليط الكريمه على كميه الكنافه اللى بالصنيه ونحط جزء من الفذدق وبعد كدا نغطيهم بباقى كميه الكنافه ونرصها وندهن الوش بشويه من الزبده
وبعد كدا ندخلها الفرن
وهى فى الفرن نعمل الشيره , نحط كميه السكر والماء على النار ومنقلبهمش علشان ميسكرش ونسبهم لحد ما السكر يذوب ويبقى لونه دهبى
ونتركها تبرد لحد ما الكنافه تطلع من الفرن
بعد ما نطلع الكنافه من الفرن نحط عليها الشيره وهى سخنه ولازم تكون الشيره بارده او العكس الكنافه بارده والشيره ساخنه
ونتركها تشرب الشيره وتبرد شويه بعد كدا نزوقها بشويه من الكريمه على الوش والفذدق او لو عندك قشطه
وطبعا كل واحده وطريقه تزينها وتقديمها
 
 
 

طريقة عمل القطايف بالصور , طريقة عمل القطايف بالقشطة ,  طريقة عمل عجينة القطايف , طريقة عمل القطايف بالجبنة
طريقة تحضير عجينة القطايف

المقادير:
1 ملعقة كبيرة سكر
2/1 كوب حليب دافئ
1 ملعقة صغيرة خميرة
2 ملعقة صغيرة بيكنج باودر
4/1 1 كوب دقيق
1 كوب ماء

طريقة التحضير:
1- يُذاب السكر مع الحليب وتضاف إليه الخميرة، ويترك مدة 5 دقائق على الأقل حتى تتفاعل الخميرة.
2- يُخلط البيكنج باودر مع الدقيق ثم تضاف إليه خليط الخميرة.
3- يُضاف الماء وتقلَّب كل المحتويات جيداً حتى تندمج، وتترك لمدة ساعة حتى تختمر.
4-تسخن المقلاة جيداُ (ويفضل أن تكون من الحديد السميك القعر لتحمل الحرارة العالية) ويصب مقدار ملعقة كبيرة من المزيج وتكرر الطريقة نفسها على أن تحمر القطايف من جهة واحدة فقط. عند وضع الخليط في المقلاة تظهر فقاقيع داخل القرص وهذا دليل على نجاح عملية التخمر، ويجبب المحافظة على درجة الحرارة بحيث لا تطهى سريعاً من أسفل وتبقى سائلة من أعلى، أو تكون الحرارة منخفضة بحيث يتسع القرص ولا يتم طهيه.

قطايف بالمكسرات

المقادير:
24 قرص قطايف
1 كوب بندق مجروش
1 كوب لوز مجروش
2/1 كوب سكر
1 ملعقة كبيرة ماء زهر أو ماء ورد
زيت للقلي او سمنة لدهن القالب حسب الرغبة في طريقة طهو القطايف
2/1 1 كوب قطر

طريقة التحضير:
1- يُخلط البندق واللوز مع السكر جيداً ويضاف إليه ماء الزهر أو الورد وملعقة من الشربات حتى يتماسك قليلاً.
2-تُوضع ملعقة كبيرة من خليط الحشو في وسط القطايف بحيث يكون الجزء المطهو من أسفل ثم يقفل القرص على شكل نصف دائرة وتبلل الأطراف بالماء مع الضغط عليها جيداً والتأكد من عدم وجود أي حشو ظاهر.
3-يُسخن الزيت في مقلاة على نار متوسطة وتقلى القطايف حتى يصبح لونها ذهبياً، ثم ترفع من الزيت، او يدهن قالب الفرن بقليل من الزبدة او السمن او المارجرين ومن ثم ترص اقراص القطايف المحشوة وتوضع فوق كل قرص قليل من اللزبدة .
4-تغمس اقراص القطايف المحمرة في القطر ثم ترفع وتوضع في مصفاة للتخلص من أي قطر زائد.
5- ترص في طبق التقديم و يمكن دهن القطايف بالسمن ورصها في صاج (صينية) وخبزها في الفرن حتى تحمر، ثم تسقى بالشراب الدافئ.

قطايف بالقشده (قطايف عصافيري)

المقادير:
24 قرص قطايف
2/1 1 كوب قشطه (قشدة)
2/1 كوب الفستق الحلبي المبشور

طريقة التحضير:
1- تُقفل أقراص القطايف إلى ثلثين بحيث تكون على شكل قمع.
2- تملأ القطايف بملعقة من القشدة وترش بقليل من الفستق المبشور.
3- تزين بالمربى (مربى زهر الليمون) وتقدم مع القطر.

قطايف بالجبنة:
المقادير:
24 قرص قطايف
300 غرام من الجبنة الحلوة
3 ملاعق كبيرة سكر
قطر بارد

طريقة التحضير:
1- تهرس الجبنة وتلخط جيدا مع اللسكر.
2- توضع مقدار ملعقة كبيرة او اكثر بقليل من الجبنة وسط قرص الفطايف، ثم يقفل القرص على شكل نصف دائرة.
3- يدهن قالب الفرن بقليل من الزبدة او السمن او المارجرين ومن ثم ترص اقراص القطايف المحشوة وتوضع فوق كل قرص قليل من اللزبدة .
4- تدخل الصينية الى الفرن وتحمر الاقراص من كلا الجانبين.
ترص في طبق التقديم وتسقى بالقطر البارد
 لأى سؤال او معلومة عايزة تعرفيها بخصوص الموضوع اتركى سؤالك فى تعليق واحنا هيسعدنا الاجابة عليكى بأقصى سرعة موقع عالم ستات وبنات

1 تعليقات

إرسال تعليق

أحدث أقدم